Blog

Juridische kwesties in Frankrijk kunnen voor Nederlandse bedrijven en particulieren erg vervelend zijn. Niet alleen het rechtssysteem is in Frankrijk anders dan in Nederland. Ook de Franse taal en cultuur zijn voor veel Nederlanders lastig. Waar begint u als u een Franse dagvaarding heeft ontvangen of aansprakelijk wordt gesteld? Wat te doen als de Franse overheid u vervolgt? U bent op zoek naar een Advocaat Frans recht.

  • Brede kennis en ruim 10 jaar ervaring binnen de advocatuur
  • Vertaler en consultant voor Franse rechtsbemiddeling
Advocaat frans recht

Specialist in overheidsrecht

Jaren ervaring als advocaat

Consultant in het Franse recht

Juridisch probleem in Frankrijk

Voordat ik rechten ging studeren heb ik Bedrijfscommunicatie Frans gestudeerd, met als specialisatie vertalen Nederlands-Frans en Frans-Nederlands. Doordat ik een aantal jaren geleden vragen kreeg van Nederlanders met juridische problemen in Frankrijk ben ik hen daarin gaan bijstaan. Wat ik dan doe is als tussenpersoon optreden tussen de Nederlandse klanten en Franse advocaten. Als advocaat Frans recht ben ik dan meestal niet degene die zelf in Frankrijk procedeert of naar Frans recht adviseert. Wat ik als advocaat Frans recht wel doe is het probleem juridisch en feitelijk in kaart brengen, daarvoor met u de juiste advocaat zoeken en het probleem voorleggen. Ik kan u dan niet alleen taalkundig maar ook juridisch bijstaan.

Communicatie met Frankrijk

Veel juridische problemen van Nederlanders in Frankrijk ontstaan door communicatieproblemen. Fransen spreken vaak geen of slecht Engels en Frans is voor Nederlanders in veel gevallen een brug te ver. En als het Frans dan al lukt, dan is het communiceren met Franse advocaten en juristen vanwege het jargon nog lastiger.

Met al dit soort problemen kan ik u als advocaat Frans recht bijstaan.

En savoir plus?

Wilt u meer weten? Heeft u een juridisch probleem in Frankrijk? Zoekt u een advocaat Frans recht? Graag bekijk ik met u wat er aan de hand is en hoe ik u kan helpen. Aarzel dan ook niet om contact met mij op te nemen. Mail me: j.jaspers@forwardadvocaten.nl of bel me: 06 343 27 828.

Neem contact op

Heeft u vragen? Wilt u een zaak voorleggen? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Bel me gerust: 06 – 343 27 828. Of mail:  j.jaspers@forwardadvocaten.nl. Ik hoor graag van u.