Advocaten

Wij zijn twee samenwerkende kantoren. Het Nederlandse kantoor Jaspers Advocatuur te Breda en het Franse kantoor Castling Avocats in Clichy (Parijs).

Joost Jaspers

Meer info

Céline Dadouat

Meer info

Chloé Andrieu

Meer info

Joost Jaspers

Meestal is hij uw eerste contactpersoon als u als Nederlander met het Franse strafrecht te maken krijgt.


Als advocaat en jurist heeft hij een brede ervaring opgedaan in het Nederlandse recht. Hij is begonnen als juridisch medewerker bij verschillende gemeenten. Vervolgens is hij overgestapt naar de advocatuur. Tussendoor heeft hij een tijd als rechter-plaatsvervanger gewerkt in het strafrecht en het bestuursrecht en uiteindelijk is hij zijn eigen kantoor begonnen.


Voordat hij rechten ging studeren is hij afgestudeerd in de Franse taal en heeft daarbij de speciale vertaalmodules afgerond.


Een aantal jaren geleden ontdekte hij dat veel Nederlanders die in Frankrijk te maken krijgen met het recht, daarin vastlopen. Een belangrijke reden is dat niet heel veel Nederlanders de Franse taal machtig zijn, terwijl Engels in Frankrijk nog niet heel gangbaar is. Dat laatste wordt beter, maar op juridisch gebied blijft het lastig.

null

Franse strafrechtpraktijk

Van daaruit is hij begonnen met hulp te bieden aan Nederlanders. Aanvankelijk wat breder georiënteerd, maar de Franse strafrechtpraktijk is daarbij inmiddels wel het belangrijkst geworden. 


Hij is geen advocaat in Frankrijk, maar dankzij de unieke samenwerking met Castling Avocats, kunnen wij Nederlanders op een uitstekende wijze bijstaan. Als Nederlands advocaat met een brede (juridische) achtergrond en kennis van de Nederlandse situatie, kan hij de situatie in Nederland zowel aan zijn Franse collega’s als aan de Franse rechter overbrengen. De Franse collega’s houden zich vervolgens bezig met het Franse strafrecht en strafprocesrecht.


Samen met CASTLING AVOCATS behandelt hij sinds enkele jaren Franse strafzaken tegen Nederlanders (drugshandel, illegaal transport, witwassen, illegale uitoefening van het beroep van apotheker, geweld, wapentransport, niet verantwoorden van middelen, overmaken van geldbedragen die niet zijn aangegeven bij de douane, etc.).


Joost Jaspers treedt samen met Castling Avocats op voor Nederlanders die met de Franse justitie te maken krijgen, of zij zich nu in Frankrijk of Nederland bevinden.


Ervaring

  • Advocaat in verschillende gemeenten: 1992-2003
  • Advocaat bij De Voort Advocaten te Tilburg: 2003-2009
  • Rechter-plaatsvervanger: 2009-2011
  • Advocaat, Jaspers Advocatuur: 2011-heden
LinkedIn
Connect via LinkedIn

Céline Dadouat

Strafrecht, weg- en vervoersrecht, letselschadevergoeding, familierecht.

Céline Dadouat heeft haar kantoor Castling Avocats opgericht in 2013.


Vanwege haar passie voor het strafrecht, koos zij ervoor haar advocatenopleiding te beginnen bij het Parket van Parijs - eenheid georganiseerde misdaad (slimme criminaliteit in Frankrijk en daarbuiten). Zij heeft een uitgebreide ervaring opgedaan bij de beste strafpleiters. Tegenwoordig treedt zij vooral op in zaken die gaan over criminele organisaties, drugshandel, overvallen en seksuele delicten. Maar daarnaast houdt zij zich ook bezig met zaken over geweldpleging, al dan niet in georganiseerd verband. 


Céline Dadouat zet voor elke zaak de meest geschikte, unieke, strategie uit en betrekt haar cliënt, ongeacht zijn rol, ten nauwste bij de voorbereiding van de verdediging.  Céline Dadouat heeft dagelijks contact met officieren van justitie, onderzoeksrechters, rechters en de politie en gaat de confrontatie niet uit de weg. 


Na bestudering van de zaak richt zij zich op de persoonlijkheid en de achtergrond van al haar cliënten, om hen zo tot op de zitting op maat te begeleiden. Door haar dagelijkse strafrechtpraktijk is zij ook uitstekend in staat om schadeprocedures voor slachtoffers van misdrijven te voeren en kan zij hen ook begeleiden in het vaak pijnlijke en confronterende juridische traject.


Aan het begin van haar loopbaan werkte zij in de juridische dienstverlening en op een advocatenkantoor. Zij heeft haar praktijk ontwikkeld in het burgerlijk recht en het familierecht, waardoor zij een zaak kan verdedigen die haar nauw aan het hart ligt, de rechten van vaders en de belangen van kinderen die vaak worden verwaarloosd en in de steek gelaten tijdens een scheiding.

LinkedIn 


Connect via LinkedIn

Chloé Andrieu

Strafrecht, economisch strafrecht

Chloé Andrieu is in januari 2021 bij CASTLING AVOCATS in dienst getreden als medewerker.


Chloé Andrieu heeft een grote belangstelling voor strafrechtelijke verdediging en volgde al vroeg een opleiding bij gerenommeerde advocatenkantoren, alsook bij de gerechtelijke politie en het parket van Parijs - afdeling "algemeen strafrecht". Zij is dus vertrouwd met de werkwijze van de verschillende instellingen die bij strafprocedures zijn betrokken.


Bij de criminele brigade van de politie in Parijs heeft Chloé Andrieu de nodige ervaring opgedaan, met name tijdens politiehechtenis, verhoren, huiszoekingen, reconstructies, etc. Vanuit die ervaring weet zij haar cliënten te verdedigen na hun aanhouding. Bij het parket van Parijs heeft Chloé Andrieu geleerd strafrechtelijke dossiers te doorzien en de essentie eruit te halen. Daarmee weet ze een doeltreffende verdediging op te zetten ten overstaan van de gerechtelijke instanties en met name tijdens het proces.


Op basis van deze ervaring werkt Chloé Andrieu als strafpleiter naast Céline Dadouat. Met alle aandacht voor de behoeften van de cliënten van het kantoor, begeleidt zij u met vasthoudendheid in alle fasen van de strafrechtelijke procedure.


Opleiding 

  • École de Formation du Barreau (EFB) - PARIJS
  • Diploma strafrecht van het Instituut voor criminologie van de Université Paris II Panthéon-Assas
  • Master II "Strafrecht ondernemingen" aan de universiteit van Paris-Est Créteil
  • Master I "Strafwetenschappen en gerechtelijke carrières" aan de Universiteit van Parijs II Panthéon-Assas.
LinkedIn
Connect via LinkedIn